Tavoitteena ammattilaisura golfissa – apuraha mahdollistaa harjoittelua ympärivuotisesti

Golf vei mukanaan, vaikka se ensin oli kesälajina jääkiekon ohella. Nyt suunnitelmissa siintää ammattilaisura. Kuva: Juha Hakulinen
Eemil Alajärvi aloitti golfin jääkiekon ohella ns. kesälajina. Nopeasti laji kuitenkin vei mennessään.


– Huomasin, että harrastuksesta oli tullut jotain suurempaa. Urheilulliset tavoitteeni ovat korkealla, haluan olla Euroopan ykköspelaaja. Menestystä tärkeämpi tavoite on kuitenkin se, että pystyisin nauttimaan tulevaisuudessa lajista yhtä paljon kuin nyt, Alajärvi pohtii tulevaa.

Amatööristä ammattilaiseksi

Tällä hetkellä Eemil pelaa vielä amatööristatuksella.  – Maailman amatöörirankingissa sijoitukseni on 205. Tavoitteeni on sijoittua kyseisessä rankingissa sadan parhaan joukkoon tulevalla kaudella, jonka jälkeen on vuorossa siirtyminen ammattilaiseksi. Siirryn reserviin maaliskuun 26. päivä Santahaminan urheilukoulusta. Tämän jälkeen aloitan täyspäiväisen ammattiurheilijan elämän, Alajärvi kertoo lähiajan suunnitelmistaan.

“Tavoitteeni on sijoittua kyseisessä rankingissa sadan parhaan joukkoon tulevalla kaudella.”

Kansan Sivistysrahaston / Turun liikunta- ja urheilurahaston apuraha tukee harjoittelua. –  Myönnetty apuraha mahdollistaa harjoittelun laadukkaassa ympäristössä. Lajina golf vaatii paljon matkustamista, joten tämä apuraha mahdollistaa ulkona harjoittelua ympäri vuoden, Eemil kertoo.

Golf vaatii paljon matkustamista. Apuraha auttaa harjoittelemaan ympärivuotisesti ulkona. Kuva: Juha Hakulinen

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää