Ruusintorpan kirjailijaresidenssin kirjailijat 2022

kasvokuvat kuudesta kirjailijasta

Kansan Sivistysrahaston Ruusintorpan kirjailijaresidenssin vuoden 2022 kirjailijat on valittu. 

Viihtyisän ja tunnelmallisen Savonrannan kylämiljööseen sijoittuvaan Ruusintorppaan on valittu runoilija Olli Heikkonen, kirjailija ja rap-artisti Seppo Lampela, kirjailija ja dramaturgi Marjo Niemi, kirjailija Eveliina Talvitie, kirjailija Eeva Turunen sekä toimittaja ja kirjailija Satu Vasantola.

Ruusintorppa on kirjailija Tauno Yliruusin ja tekstiilitaiteilija Ingeborg Yliruusin lahjoittama kesäkeidas Savonrannalla. Se toimii Kansan Sivistysrahaston kirjailijaresidenssinä. 

Tauno Yliruusi (1927-1994) oli monipuolinen ja tuottelias kirjailija. Hän kirjoitti näytelmiä, kuunnelmia, TV-sarjoja, romaaneja, pamfletteja, lehtiartikkeleita ja pakinoita. Yliruusin näytelmiä on käännetty 15 eri kielelle ja niitä on esitetty 25 maassa. Yliruusi työskenteli kirjailijantyön ohella tiedottajana, toimittajana ja vuosina 1966-67 TV 2:n teatteripäällikkönä. 

Ruusintorpan kirjailijaresidenssin kirjailijat vuonna 2022 ovat Satu Vasantola, Olli Heikkonen, Eveliina Talvitie (kuva: Jyri Pitkänen), Seppo Lampela (kuva: Juha Metso), Marjo Niemi (kuva: Heli Sorjonen) ja Eeva Turunen (kuva: Laura Malmivaara).

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää