Rahastot

Kansan sivistysrahaston säätiö muodostuu yli 100 erilaisesta rahastosta.

Apurahoja jaetaan yleis-, erikois-, nimikko- ja maakuntarahastoista. Samoin lahjoitukset voi kohdistaa erikseen nimettyyn rahastoon. Rahastojen tarkoituksissa on painotuseroja. Rahastoihin voi tutustua alla olevista KSR:n rahastot ja KSR:n Maakuntarahastot -painikkeista.

Rahastojen apurahojen hakuaika on aina vuosittain elokuussa. Lisätietoa hakemisesta löydät täältä. 

Savonrannan kirjailijaresidenssi Ruusintorppa

Apurahaa on jaettu mm. nuorten kesäleiritoimintaan.

Ihmisiä on tärkeä rohkaista kehittämään itseään ja innostumaan uusista haasteista. Näillä sivuilla esittelemme KSR:n upeita apuraha-tarinoita ja lahjoittajien mietteitä ja esittelyjä.

Kansan Sivistysrahasto työväenliikkeen rahastona on ylpeä siitä, että säätiön tuella tavalliset ihmiset voivat uskaltautua luovaan elämään.

KSR:n rahastot

Ammattiliittojen
rahastot

Erikoishankkeita tukevat rahastot

Kulttuuria ja liikuntahankkeita tukevat rahastot

Opiskelua ja tutkimustyötä tukevat rahastot

Säätiön nimellisrahastot

Palkinnot

Kansan Sivistysrahasto jakaa apurahojen lisäksi myös tunnustuspalkintoja. Palkintojen myöntämisellä haluamme jakaa tunnustusta kulttuuri- ja sivistystyön tekijöille, jotka julkisuudessa tai pinnan alla tekemällään työllä ovat edistäneet säätiön arvostamia päämääriä.

Katso tapahtumia

Kansan Sivistysrahasto on verohallituksen hyväksymä tuloverolain 57 §:n 2 kohdassa tarkoitettu säätiö, jolle tehdyt 850 – 50 000 euron rahalahjoitukset yhteisö voi vähentää tulosta verotuksessa.

Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta voimassa olevan Poliisihallituksen antaman keräysluvan numero on RA/2021/1500. Lupa on annettu 9.11.2021 ja se on voimassa toistaiseksi. Lupa koskee KSR:n tilejä FI88 8000 1900 7070 02, FI85 1521 3000 0060 09 ja FI27 5541 2850 0010 42.

Tietosuoja-asetuksen mukainen tietosuojaseloste löytyy apurahat-osiosta.

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää