Päivi ja Paavo Lipposen rahaston vuoden 2020 solistit on valittu

Päivi ja Paavo Lipposen rahaston solisteiksi vuodelle 2020 on valittu sopraano Laura Juvonen ja baritoni Jussi Vänttinen.

Rahasto tukee vuosittain nuoria tekijöitä eri taiteen aloilta. Vuonna 1998 perustettu rahasto toimii pitkäjänteisesti ja edistää suomalaisen kulttuurin – erityisesti maalaus- ja musiikkitaiteen – leviämistä sekä Suomessa että maailmalla.

Laura Juvonen on opiskellut laulajaksi ja laulupedagogiksi Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Hänet tunnetaan positiivista energiaa huokuvana ja monipuolisena lavapersoonana. Juvonen esiintyy aktiivisesti konserttilavoilla.

Tällä hetkellä hän valmistelee Turandotin roolia keväällä 2020 ensi-iltansa saavaan Opera BOXin Turandot oopperaan.

Jussi Vänttinen on espoolainen baritoni ja Lappeenrannan laulukilpailun voittaja vuodelta 2019. Hän teki debyyttinsä Suomen Kansallisoopperassa syyskuussa 2019 laulaen Moraléksen roolin G.Bizetin oopperassa Carmen ja on esiintynyt mm. Oulu Sinfonian, Lohjan kaupunginorkesterin sekä Pori Sinfoniettan solistina.

Hän esiintyy aktiivisesti ooppera- ja konserttiareenoilla ympäri Suomea.

Päivi ja Paavo Lipposen rahaston tuoreet solistit esittäytyvät pianisti Erkki Korhosen säestämänä Uuden vuoden konsertissa Temppeliaukion kirkossa 1.1.2020 klo 18.00. Konserttiin on vapaa pääsy.

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää