Lindan valtakunta – elokuva

Lindan valtakunta – katso elokuva täältä

Elokuvan päähenkilö on Linda Anttila (myöh. Tanner 1882 – 1978). Hän syntyi esikoistyttärenä tyrväntöläiseen maanviljelijäperheeseen ja opiskeli Helsingin yliopistossa matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa vuodesta 1904 lähtien. Linda oli nuoresta pitäen naisasianainen, darwinisti ja sosialisti. Lindan kurkistusaukosta katsojalle avautuu lähihistorian arkiset työt, juhlat ja kriisit. 

Matematiikan ja fysiikan opiskelijan Lindan kohtaloksi muodostui tulevan puolison, Väinö Tannerin (1881 – 1966) tapaaminen. Pariskunta solmi epäpyhän liiton eli osuuskunnan helmikuussa 1909. Myöhemmin Sorkin maatilan hankinta saneli Lindan vuodenkierron rytmin. Tätä vihtiläistä maa- ja metsätilaa Linda nimitti puolileikillään omaksi valtakunnakseen. Pariskunta sai viisi tytärtä ja kolme poikaa, 24 lastenlasta.

Elokuva on toteutettu Lindan ja Väinön maatilan yksityisarkiston valokuva- ja äänidokumentteja hyödyntäen ja mm. Nils Björklundin kaitafilmien avulla. Yli kolmasosa dokumentin mustavalkokuvista on harrastelijavalokuvaaja Väinö Tannerin ottamia. Muita tunnistettuja valokuvaajia ovat Olli Tanner, Liisa Tanner ja Osmo Taka. Kuvat ovat pääasiallisesti Sorkin maatilalta, mutta 1900 – luvun kuohuvat kiistat aatteineen ja sotineen ovat läsnä maatilan arjessa ja siellä elävien ihmisten ajatuksissa.

Ohjaus ja käsikirjoitus Riikka Tanner.
Leikkaus- ja äänisuunnittelu Erik Vartiainen.
Tuottaja MEDIAHAMEENTIE. 

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää