KSR:n 60-vuotisjuhlapalkinto Eila Roineelle

Kansan Sivistysrahastolla oli ilo ja kunnia palkita juhlakonsertissaan 25.7.2015 Työväen Kulttuurin saralla ansioituneet henkilöt.

Kansan Sivistysrahaston 60-vuotisjuhlapalkinto jaettiin
teatterineuvos Eila Roineelle

Eila Roine, näyttelijä, teatterineuvos ja Pro Finlandia –mitalilla palkittutaiteilija on tehnyt erittäin ansiokkaan näyttelijäuransa pääasiassa Tampereen Työväen Teatterissa ja ollut aina Kansan Sivistysrahaston työn vankkumaton tukija. Säätiössämme hän on antanut monien vuosien ajan ammattitaitonsa käyttöön Jenny Matinahon rahaston hoitokunnan jäsenenä.

Eila Roine on persoonallinen ja värikäs näyttelijä ja monien teatteriteosten, televisiosarjojen ja elokuvien tähti.

– Käykää jatkossakin konserteissa ja harrastakaa kulttuuria! lausui Eila Roine kiitospuheessaan.

“Käykää jatkossakin konserteissa ja harrastakaa kulttuuria!”

Kansan Sivistysrahaston arvostetut Työväen Kulttuuripalkinnot jaettiin
Kirsti Lumialalle ja Reino Bäckströmille


Kirsti Lumiala on osoittanut erityistä aktiivisuutta työväenkulttuurin edistäjänä, toimiessaan mm. Työväenliikkeen kirjaston johtajana. Aika ajoin vaikeassakin taloudellisessa tilanteessa Lumiala on kohottanut kirjaston profiilia ja saanut aikaan todellisen työväen kulttuurikeskuksen Sörnäisten rantatielle.

Esimerkiksi yhteistyössä Työväenkirjaston ystävien kanssa järjestettävät, monia mielenkiintoisia aiheita käsittelevät Kirjallisuus- ja Studia Generalia –illat herättävät mielenkiintoisia näkökulmia yhteiskuntaan. 


Reino Bäckström on tehnyt merkittävän muusikon, säveltäjän ja sovittajan työuran erityisesti musiikinharrastajien ja työväenmusiikin saralla.

Bäckström on toiminut eri puolilla Suomea musiikkikurssien vetäjänä sekä ollut käynnistämässä useiden kuorojen, orkestereiden ja lauluryhmien toimintaa.

Reino Bäckström on toiminut kaikenikäisten musiikkiharrastajien kanssa yhteistyössä työväen- ja kansanopistojen, sivistysjärjestöjen, ammattiliittojen ja eläkeläisjärjestöjen kanssa. Tämän lisäksi hän on soittanut useissa suomalaisissa orkestereissa sekä ammattiteattereissa, sävellystyönsä ohella.

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää