Judoka Pihla Matikaiselle apurahalla fysiikkavalmennusta

Pihla Matikainen on päätynyt judon pariin perheensä kautta, jossa lajia on harrastettu pitkään ennen hänen oman harrastamisensa aloittamista.

– Judon alkeiskurssille meneminen oli hyvin luonnollinen vaihe saavuttaessani riittävän iän.  Olen aina ollut hyvin kilpailunhaluinen ja tykännyt tehdä asioita kovalla teholla. Näin ollen kamppailu-urheilun pariin päätyminen näyttää olleen oikeastaan todella sopiva juttu itselleni, vaikken itse harrastusta valinnutkaan, Pihla kertoo.

– Tavoitteeni lajin parissa ovat kasvaneet vuosi vuodelta. Alussa ne olivat SM-tasolla, sitten PM-tasolla ja nyt Euroopan tasolla pärjääminen. Pihlan tulevan kevään konkreettiset tavoitteet ovat voittaa Suomen mestaruus, Pohjoismaiden mestaruus sekä päästä mitalikantaan kaikissa kilpailuissa, joihin hän on osallistumassa.

Tiivis harjoitus- ja kisaohjelma

Tällä tasolla valmentautuminen vaatii paljon. Matikainen kertoo, että tällä hetkellä kaikki on sen suhteen hyvällä tolalla ja suunnitelmana on jatkaa samaan malliin tekniikoiden kehittämistä ja hyvien tulosten tekemistä. Oheisharjoitteluun on tulossa uudeksi osaksi apurahan mahdollistama laadukas fysiikkavalmennus, jonka tarkoituksena on kehittää erityisesti räjähtäviä voimaominaisuuksia.

“Tammikuun lopulla ottelin harjoituskisan Tampereella, jossa oli nähtävissä kovan työn tulos, kun voitin kaikki otteluni nopeilla lopetuksilla.”

– Kuulun aikuisten maajoukkueeseen, joten myös maajoukkueleirit ja tehostamispäivät kuuluvat harjoitusohjelmaani lähes kuukausittain. Kilpailullisesti kevätkausi on juuri alkanut ja Pihlan listaus ohjelmasta on hengästyttävä.  – Tammikuun lopulla ottelin harjoituskisan Tampereella, jossa oli nähtävissä kovan työn tulos, kun voitin kaikki otteluni nopeilla lopetuksilla. Helmikuun alussa ottelen kansainvälisessä Danish Open -kisassa, johon osallistuu judokoita monesta Euroopan maasta. Tämän jälkeen kausi jatkuu vielä mm. SM- ja PM-kisojen muodossa.

Apurahalla fysiikkavalmennusta

Kansan Sivistysrahaston / Turun liikunta- ja urheilurahasto on myöntänyt Pihla Matikaiselle apurahan, jonka avulla hän saa mahdollistettua fysiikkavalmennuksen, joka on tähän astisesta valmentautumisestani vielä jäänyt uupumaan. –  Tiedän, että ammattitaitoisen fysiikkavalmennuksen avulla pystyn parantamaan yleistä suoritustasoani sekä hiomaan tärkeitä ominaisuuksia juuri tämän lajin kannalta. Tason nostaminen vaatii jatkuvaa oman tekemisen kehittämistä sekä uuden oppimista. Tämä on jälleen yksi askel oikeaan suuntaan, Pihla iloitsee.

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää