Apurahalla jatketaan äitien hyvinvoinnin tukemista liikunnan keinoin

Liikuntaa harrastetaan monipuolisesti ryhmässä. Kuva: Saija HuhtiniemiTurun Jyry tarjoaa monipuolisia liikuntamahdollisuuksia kaiken ikäisille. Ryhmissä liikkuu paljon pieniä lapsia, joiden vanhemmat istuvat autoissa ja käytävillä odottelemassa lasten harjoitusten ajan.


Tämä herätti toimijoissa ajatuksen, että mikseivät vanhemmat voisi samaan aikaan itsekin liikkua? – Jokainen perheellinen tietää, että äidin henkinen ja fyysinen jaksaminen ja hyvinvointi ovat onnellisen perheen kulmakiviä, miten on mahdollista, että juuri äidin omat harrastukset ovat juuri ne, joista nipistetään aivan ensimmäisenä, kun perheen aika tai rahat ovat kortilla? Näistä ajatuksista lähti Mamit liikkeelle -hanke, kuvaa hankkeen alkuvaiheita Saija Huhtiniemi Turun Jyrystä.


Tavoitteena äitien hyvinvointi

Hyvinvointia voi toteuttaa ulkoilun yhteydessä lasten nukkuessa vaunuissa. Kuva: Saija Huhtiniemi

– Hankkeen tavoitteena on kehitellä sellaisia liikuntamuotoja, jotka lisäävät äidin hyvinvointia. Tällaisia malleja voivat olla esimerkiksi jumppatunti äidille samalla, kun lapsille järjestetään muuta ohjelmaa, tai vaikka tunti, jonne äiti voi tulla liikkumaan yhdessä lasten kanssa. Osalle perheistä järjestämämme toiminta on kuitenkin hankalaa sijainnin tai hankalien kulkuyhteyksien vuoksi. Siksi tulevan hankekauden täysin uusi tulokulma on tarjota perheenäideille sellaisia harjoituksia, joihin he voivat osallistua kotonaan. Tämän toiminnan yksityiskohdat paljastetaan myöhemmin, Huhtiniemi kertoo.Apuraha antaa mahdollisuuden osallistumiseen taloudesta riippumatta

Liikunnan iloa lisää yhteinen hetki lasten kanssa. Kuva: Saija HuhtiniemiSaija Huhtiniemi painottaa, että yksi hankkeen tärkeimmistä arvoista on tarjota perheille ja perheenäideille liikuntamahdollisuuksia niin, ettei osallistumismaksu ole kynnyskysymys. Kansan sivistysrahaston / Turun liikunta- ja urheilurahaston apurahan turvin Turun Jyry pystyy tarjoamaan liikuntaa pienellä maksulla tai aivan ilmaiseksi ja lisäksi tarjoamaan maksullisiin ryhmiin ilmaispaikkoja niille, jotka eivät muuten pystyisi toimintaan osallistumaan. – Tälle vuodelle saatu apuraha merkitsee meille paljon, sillä se on ehdoton edellytys tämän arvon toteutumiselle ja edullisen mutta silti laadukkaan liikunnan järjestämiselle, Huhtiniemi iloitsee.

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää