Apuraha

Seuraava apurahahaku on 1.-31.8.2022

Arvoisa apurahan saaja

Tutustu apurahaohjeisiin huolella. Tämän sivun alareunassa, ohjeiden jälkeen on linkki sähköiseen hakusovellukseen.

Apurahat vuodelle 2022 haetaan elokuussa 2021. Päätökset apurahoista toimitetaan apurahan saajille vuoden 2022 helmikuun 15. päivään mennessä.

Kansan Sivistysrahasto tukee työväen ja työväenliikkeen sivistyksellisiä pyrkimyksiä sekä yhteiskunnallisesti painottunutta tutkimusta, kulttuuria, opiskelua ja kansainvälistä solidaarisuutta edistävää tiedotus- ja valistustyötä.

Vuodelle 2022 haettavien apurahojen teemana on

Eriarvoisuuden ja kahtiajakautuneisuuden vähentäminen demokratian lujittamiseksi ja hyvän arjen turvaamiseksi jokaiselle. Eriarvoisuus voi ilmetä mm. alueellisena, digitaalisena, taloudellisena tai sosiaalisena.

Säätiö jakaa apurahoja yksityisille henkilöille, työryhmille ja yhteisöille vuosittain noin 400 000 eurolla.

Edellisvuosien Jaetut apurahat löydät näiltä kotisivuilta.

Lääke- ja terveystieteelliseen tutkimustyöhön emme
valitettavasti pysty apurahoja ohjaamaan.

Apurahamme rahoitetaan merkkipäiväkeräysten, muistamispalvelujen, lahjoitusten,
testamenttien ja pääomamarkkinoiden tuotoilla.

Valitse päävalikko – rahastovalinnan voit jättää säätiölle

Sinun tulee valita Haen apurahaa -valikosta Kansan Sivistysrahaston pääjako tai Tammen rahaston jako. Huomaathan, että apurahoja voi hakea vain elokuussa, jolloin sovellus on auki hakemusten teolle. 

Kun olet valinnut päävalikon, valitse alarahasto. Rahastojen tarkoituspykälät löydät sivuiltamme tästä.

Voit myös jättää alarahastojen valinnan tekemättä, tällöin apurahoista päättävät valitsevat aiheen mukaan hakemuksellesi parhaiten sopivan rahaston.

Mikäli kuitenkin haet apurahaa ammattiliittosi rahastosta, sinun tulee valita oman ammattiliittosi rahasto sovelluksessa.

Haettava summa

Apurahamäärät ovat keskimäärin
☆     apuraha harrastukseen 500 €
☆     apuraha toisen asteen opintojen matka- ja
         materiaalikuluihin 800 €
☆     apuraha korkeakoulun tai yliopiston opinnäytetyöhön 1000 €
☆     apuraha väitöskirjan tekoon 2 000 €
☆     apuraha taiteelliseen työskentelyyn 1 000 €
☆     apuraha järjestöhankkeille 1 000 €

Apurahan suuruuteen vaikuttavat mm. hankkeen tarkoitus, hakemuksen perustelu sekä hankkeen yhteiskunnallinen merkittävyys ja yleishyödyllisyys.

Erityistä huomiota kiinnitämme apurahalla toteutettavan hankkeen yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen.

Sähköpostiosoite on tärkeä kirjata hakemukseen

Lähetämme sähköisesti tiedon apurahamyönnöistä kaikille sähköpostiosoitteensa ilmoittaneille. Lähetämme tiedon sähköpostitse myös niille, jotka eivät apurahaa saaneet. Varmistathan, että sähköpostiosoitteesi on kirjoitettu oikein.

Työryhmän yhteyshenkilö on nimettävä

Mikäli haette apurahaa työryhmälle, riittää että ilmoitatte hakemuksessa yhteyshenkilön nimen ja yhteystiedot. Mikäli työryhmä saa hankkeellensa apurahaa, pyydämme ennen apurahan maksamista yhteyshenkilöltä työryhmän jäsenten nimet ja apurahan jako-/käyttösuunnitelman.

Hakemuksen aiheella kerrot olennaisimman

Hakemuksesi otsikossa kerrot mahdollisimman napakasti ja tarkasti hankkeesi sisällön. Älä käytä kohdassa sanaa apuraha (esim. Apuraha opintoja varten) vaan otsikoi hakemuksesi ytimekkäämmin (esim. Japanissa suoritettavat historian lisäopinnot).

Apurahahakemuksen perustelut ovat tärkeät

Täytä perustelut harkiten, ensimmäinen hakemusten käsittely tehdään apurahan perustelut -kohtaan kirjoittamasi hankekuvauksen perusteella.

Kerro maksimissaan 2000 merkillä, miksi juuri sinun tulisi saada apuraha ja mikä merkitys hankkeellasi on. Kerro perustelut napakasti.

Suositukset eivät ole pakollisia

Tulemme mahdollisesti ottamaan yhteyttä suosittelijaan apurahoista päätettäessä. Lisää ohjeiden mukaisesti suosittelijoiden nimet ja yhteystiedot hakulomakkeeseen.

Liitteet eivät ole pakollisia

Liitä ainoastaan hakemuksen kannalta olennaiset liitteet hakemukseen. Yksittäisen liitteen maksimikoko on 3Mt.

Hakuaika on elokuu

Kansan Sivistysrahaston apurahojen hakuaika on 1.8. klo 00.01 – 31.8. klo 23.59. Hakeminen tapahtuu vain sähköisesti, eikä lomakkeita tule erikseen postittaa säätiöön. Hakusovellus ei ole auki hakemuksia varten muina kuukausina.

Jakopäätökset säätiön kotisivuilla 15.2. mennessä

Jaetut apurahat julkistetaan näillä kotisivuilla seuraavan vuoden helmikuun 15. päivään mennessä. Apurahat maksetaan maaliskuun loppuun mennessä, ohjeiden mukaisesti tietonsa säätiöön toimittaneille.

Tekninen tuki palvelee tarvittaessa

Hakusovelluksen käyttöön liittyvissä teknisissä kysymyksissä ota yhteys sähköpostitse osoitteella hakemustuki@datalink.fi

Tietosuoja

Apurahan hakijan tietosuojaseloste löytyy liitteenä tämän sivun alalaidasta.