Kansan Sivistysrahasto

Säästöpankinranta 2 A 8 krs.
00530 Helsinki

Puh. 050 3200 272

**@**

Toimisto avoinna

klo 8.30-16.00

Kansan Sivistysrahasto jakaa satoja apurahoja – ”Itsensä kehittäminen on jokaisen oikeus”

– Luovuus ja itsensä kehittäminen. Siinä meidän tärkeimmät arvot, toteaa Kansan Sivistysrahaston asiamies Ulla Vuolanne.

 

Säätiössä eletään vuoden kiireisintä aikaa. Apurahahakemusten jättöaika on juuri päättynyt ja elokuun loppuun mennessä hakemuksia on kertynyt noin 1500 kappaletta. Vuolanne kuvaa hakijajoukkoa moninaiseksi. Hakijoiden keskuudessa on niin tieteen ja taiteen tekijöitä, kuin erilaisia työryhmiä ja opiskelijoita.

– Kansan Sivistysrahasto tukee vuosittain satojen suomalaisten luovuutta. Haluamme antaa ihmisille mahdollisuuden laajentaa omaa maailmaansa ja oppia itsestään uutta. Meidän arvopohja nojaa ajatukselle, että ihminen kasvaa kulttuurin ja luovan toiminnan kautta. Samalla hän oppii avoimuutta ja näkemään maailmaa monipuolisesti, kertoo Vuolanne.

Säätiö tukee erityisesti yhteiskunnallisesti suuntautunutta toimintaa. Vuolanteen mukaan kulttuuri- ja sivistystyön merkitys on vain korostunut viimevuosina. Hänen mielestään on tärkeää luoda kaikille suomalaisille osallistumisen mahdollisuuksia.

– Apurahojen jaossa otetaan huomioon myös sosiaaliset perusteet. Kansan Sivistysrahasto tukee myös niitä hankkeita ja projekteja, joiden on vaikea löytää rahoitusta kaupallisilta markkinoilta. Meistä itsensä kehittäminen ja yhteiskunnalliseen toimintaan osallistuminen täytyy olla jokaisen oikeus, vaatii Vuolanne.

Säätiössä puretaan tällä hetkellä elokuun aikana kertynyttä apurahahakemusten sumaa. Apurahan saajat ovat selvillä loppuvuoden aikana. Kansan Sivistysrahasto julkaisee tiedot apurahan saajista verkkosivuillaan. Kaikille hakijoille ilmoitetaan päätöksestä myös henkilökohtaisesti.

 

Lisätiedot:

Sara Salomaa
Viestintä- ja markkinointipäällikkö
p. 0445505450
sara.salomaa(a)sivistysrahasto.fi