Talvikonsertti 10.3.2016

Baritoni Sampo Haapaniemi,
sopraano Saara Kiiveri ja pianisti Kristian Attila pitivät huolen siitä, että yleisö liikuttui ja hurmaantui musiikista.

Väliajalla konserttiyleisö kilisteli Paavo Lipposen syntymäpäivien kunniaksi.

Päivi ja Paavo Lipposen rahasto järjestää Talvikonsertin vuosittain yhteistyössä Sibelius-Akatemian laulumusiikin aineryhmän kanssa. Solisti valitaan Sibelius-Akatemian viimeisen opintovuoden opiskelijoiden joukosta. Taiteilijoiden ja heidän taideteosten valinnassa hyödynnetään rahaston toimijoiden lisäksi alan asiantuntijoiden näkemystä. Tilaisuutta tukee Osuuskunta Tradeka.

Rahasto ja Sibelius-Akatemia järjestivät torstaina 10.3.2016 Musiikkitalon Camerata-salissa huikean konsertin täydelle salille.

Illan aikana yleisö sai nauttia suomalaisesta lied-musiikista, Wolfgang Amadeus Mozartin ja Richard Straussin vahvoista sävellyksistä sekä Giacomo Puccinin aarioista.

Ensimmäinen puoliaika päättyi Sampo Haapaniemen tulkintaan Frans Linnavuoren "Minä laulan sun iltasi tähtihin" -kappaleesta, jonka baritoni omisti kaikille yleisölle oleville naisille.

Illan yksi kohokohdista oli Päivi Lipposen pitämä onnittelupuhe miehelleen Paavo Lipposelle. Yleisö tempautui laulamaan onnittelulaulun, jonka jälkeen väliajalla kilistettiin huhtikuussa 75 vuotta täyttävälle entiselle pääministerille.

 

Sopraano Saara Kiiveri

Saara Kiiveri on monipuolinen taiteilija. Hän on iloinen, rohkea ja herkkä esiintyjä, jonka suurin intohimo on oopperassa. Kiiveri nauttii syvästi myös lied- ja kamarimusiikin maailmasta ja onkin konsertoinut monien eri kokoonpanojen kanssa niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän on saanut usein kiitosta säteilevästä ja luontevasta lavaolemuksestaan, jossa on vahvaa läsnäoloa ja varmuutta. Kiiverin lyyrinen sopraanoääni soi kauniisti ja siinä on myös laajenemisvoimaa.

 

Baritoni Sampo Haapaniemi

Sampo Haapaniemi on erittäin ilmaisuvoimainen baritoni. Hän on monipuolinen ja musikaalinen esiintyjä. Haapaniemi on kuin kotonaan lavalla ja onkin saanut paljon kiitosta myös hänen näyttelijän taidoistaan. Hän on konsertoinut useiden orkestereiden solistina Suomessa ja ulkomailla. Haapaniemen vahvuus ja kiinnostus ovat oopperamusiikissa, mutta myös oratoriomusiikki on hänen sydäntään lähellä.

 

Illan tunnelmiin pääsette palaamaan Kansan Sivistysrahaston YouTubekanavalla.