Kansan Sivistysrahasto

Säästöpankinranta 2 A 8 krs.
00530 Helsinki

Puh. 050 3200 272

**@**

Toimisto avoinna

klo 8.30-16.00

Päivi ja Paavo Lipposen rahasto vie suomalaista taidetta Berliiniin

Päivi Lipponen, Sampo Haapaniemi, Saara Kiiveri ja Olga Heikkilä.

Kansan Sivistysrahaston alaisuudessa toimiva Päivi ja Paavo Lipposen rahasto avaa kesäksi näyttelyn Berliiniin. Rahasto vie suomalaista osaamista nyt ensimmäistä kertaa kotimaan rajojen ulkopuolelle, yhteistyössä Salon Dahlmannin ja Kiasman kanssa. Näyttelyn avajaisviikonloppuna Berliinissä kuullaan myös nuorten suomalaisten huippulaulajien konsertti.

 

Päivi ja Paavo Lipposen rahasto on suomalainen rahasto, joka tukee vuosittain nuoria tekijöitä eri taiteen aloilta. Kesällä 2017, rahasto vie suomalaista osaamista Berliiniin kuva- ja laulutaiteen muodossa. Näyttely järjestetään maineikkaassa Salon Dahlmannissa, johon Lipposten rahaston kokoelma saadaan Timo Miettinen Collectionin kutsusta. Kiasma on tapahtuman keskeinen yhteistyökumppani, jonka ansiosta näyttely saadaan Berliiniin. Päivi Lipponen kiittää lämpimästi saumatonta yhteistyötä.

Meille on ylpeyden asia viedä suomalaista osaamista Berliiniin juuri Suomen 100-vuotisjuhlavuonna

– Salon Dahlmann ja Kiasma ovat alansa huippuja. Meidän rahastollamme on suuri ilo päästä tekemään yhteistyötä näiden osaavien ja intohimoisten ammattilaisten kanssa. Mahdollisuus saada Kiasman museojohtaja Leevi Haapala kuratoimaan näyttely ja päästä esille Salon Dahlmaniin on valtava kunnia. Meille on ylpeyden asia viedä suomalaista osaamista Berliiniin juuri Suomen 100-vuotisjuhlavuonna, iloitsee Lipponen.

Päivi ja Paavo Lipposen rahaston keskeinen tavoite on kannustaa nuoria taiteilijoita urallaan eteenpäin ja edistää suomalaista kulttuuria maailmalla. Salon Dahlmannin verkostot auttavat rahastoa tässä tehtävässä:

– Odotamme paikalle paljon Berliinin taideväkeä, joille Salon Dahlmann on tuttu rohkean, pohjoismaisen taiteen areena. Salon Dahlmannin ansiosta suomalaistaiteilijat pääsevät loistavalla tavalla esiin saksalaisille taiteen ystäville, joiden Suomen tuntemusta haluamme olla syventämässä, kertoo Lipponen

 

Entinen liittokansleri Gerhard Schröder on näyttelyn kunniavieras

 

Attemting Ideal -niminen näyttely avataan torstaina 8.6.2017 klo 19 Salon Dahlmannissa (Marburger Str. 3, Berliini) Avajaistilaisuus on kaikille avoin.

Gerhard Schröder tutustuu näyttelyyn avajaisten ensimmäisinä päivinä ja antaa nuorten taiteilijoidemme työlle merkittävän painoarvon omalla läsnäolollaan.

Näyttelyn nimen mukaisesti kokonaisuus etsii uusia ihanteita. Kuva- ja videotaidetta on esillä modernista näkökulmasta, rohkean pohjoismaisella otteella. Näyttelyssä nähdään seuraavien taiteilijoiden töitä: Ville Andersson, Alma Heikkilä, Hannaleena Heiska, Mikko Hintz, Alge Julija Kavaliauskaite, Joonas Kota, Robin Lindqvist, Nabb+Teeri, Tiina Palmu, Olli Piippo, Tiina Pyykkinen, Kaarlo Stauffer, Iiu Susiraja ja Jenni Toikka.

– Viemme Berliiniin hyvin itsevarman kokonaisuuden, jota rahastomme esittelee ylpeänä. Toivomme näyttelyyn mahdollisimman erilaisia ihmisiä, erilaisista taustoista. Kokonaisuus on herättänyt runsaasti kiinnostusta jo etukäteen, mistä olemme hyvin tyytyväisiä. Iloksemme Saksan entinen liittokansleri, Gerhard Schröder tutustuu näyttelyyn avajaisten ensimmäisinä päivinä ja antaa nuorten taiteilijoidemme työlle merkittävän painoarvon omalla läsnäolollaan.

Näyttelyn avajaisviikonloppua juhlitaan myös klassisella konsertilla, jossa Päivi ja Paavo Lipposen rahasto tuo estradille tukemiaan laulutaiteilijoita. Sopraanot Saara Kiiveri ja Olga Heikkilä sekä baritoni Sampo Haapaniemi astuvat lavalle lauantaina 10.6. klo 15. Konsertti on kaikille avoin. Lämpimästi tervetuloa!

 

Laulajat Berliinissä

 

Sopraano Saara Kiiveri
Saara Kiiveri on monipuolinen taiteilija. Hän on iloinen, rohkea ja herkkä esiintyjä, jonka suurin intohimo on oopperassa. Kiiveri nauttii syvästi myös lied- ja kamarimusiikin maailmasta ja onkin konsertoinut monien eri kokoonpanojen kanssa niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän on saanut usein kiitosta säteilevästä ja luontevasta lavaolemuksestaan, jossa on vahvaa läsnäoloa ja varmuutta. Kiiverin lyyrinen sopraanoääni soi kauniisti ja siinä on myös laajenemisvoimaa.

Baritoni Sampo Haapaniemi
Sampo Haapaniemi on erittäin ilmaisuvoimainen baritoni. Hän on monipuolinen ja musikaalinen esiintyjä. Haapaniemi on kuin kotonaan lavalla ja onkin saanut paljon kiitosta myös hänen näyttelijän taidoistaan. Hän on konsertoinut useiden orkestereiden solistina Suomessa ja ulkomailla. Haapaniemen vahvuus ja kiinnostus ovat oopperamusiikissa, mutta myös oratoriomusiikki on hänen sydäntään lähellä.

Sopraano Olga Heikkilä
Sopraano Olga Heikkilä on laaja-alainen ja kokenut nuori taiteilija. Heikkilä on tunnettu italialaisten oopperoiden tulkitsijana sekä lukuisista esiintymisistään erilaisissa lied-konserteissa. Hän on täydentänyt osaamistaan Sibelius-Akatemian ja tanskalaisen ooppera-akatemian ohella erilaisilla mestarikursseilla, ympäri Eurooppaa. Heikkilä esiintyy aktiivisesti niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Monipuolisena esiintyjänä hän on romanttisen lied-repertoaarin lisäksi kotonaan barokkimusiikin parissa.

 

Päivi ja Paavo Lipposen rahasto

 

Päivi ja Paavo Lipposen rahasto on Kansan Sivistysrahaston alaisuudessa toimiva rahasto, joka tukee ja kannustaa nuoria taiteilijoita urallaan eteenpäin.

Rahaston kautta edistetään suomalaisen kulttuurin – niin maalaus- kuin musiikkitaiteen leviämistä sekä Suomessa että maailmalla. Mikäli haluatte olla tukemassa KSR:n Päivi ja Paavo Lipposen rahaston toimintaa, onnistuu se ohjaamalla tuki Kansan Sivistysrahaston tilille FI8515213000006009. Lämmin kiitos tuestanne!

Lisätietoa Kansan Sivistysrahastosta löytyy osoitteesta www.sivistysrahasto.fi, Facebookista ja Twitteristä @sivistysrahasto

 

Lisätiedot:

 

Päivi Lipponen
Filosofian tohtori
p. 050 512 2264
paivi.p.lipponen(a)kolumbus.fi

Sara Salomaa
Viestintä- ja markkinointipäällikkö
Kansan Sivistysrahasto
p. 0445505450
sara.salomaa(a)sivistysrahasto.fi