Kansan Sivistysrahasto

Säästöpankinranta 2 A 8 krs.
00530 Helsinki

Puh. 050 3200 272

**@**

Toimisto avoinna

klo 8.30-16.00

”Juhlan aika” -kappale on uusi suomalainen onnittelulaulu, joka hurmaa kuulijansa

Kansan Sivistysrahaston järjestämä Onnittelulaulukilpailu on saanut viimeisen silauksensa. Voittajakappaleen ”Juhlan aika” musiikkivideo on julkaistu. Juhlan aika on suomalaisten tekemä onnittelulaulu, suomalaisille. Se sopii mihin aikaan ja paikkaan hyvänsä, laulettuna ruotsiksi tai suomeksi.

Suomalainen onnittelulaulu – tämä oli Kansan Sivistysrahaston tavoite, kun Onnittelulaulukilpailua ryhdyttiin järjestämään. Kansan Sivistysrahasto järjesti aiheesta kilpailun, kutsui niin ammattilaiset kuin amatöörit mukaan ja pyysi ehdotuksia suomalaisilta. Kappaleen haluttiin olevan niin yksinkertainen, että jokainen pystyy sen laulamaan. Voittajakappaleen säveltäjä, Veli-Matti Karen kuvaa omaa luomisprosessiaan:

– Lähdin tekemään laulua, jossa on tarpeeksi helppo ja tarttuva melodia, joka on positiivinen ja siihen on helppo yhtyä mukaan. Juhlan aika saa hymyn huulille ja mielen iloiseksi.

Säätiön asiamies Ulla Vuolanne Kansan Sivistysrahastosta iloitsee aikaansaannoksesta. Juhlan aika on sävelmä, joka imee mukaansa ja kappale jää soimaan päähän. Voittaja valittiin kovasta joukosta. Kilpailuun tuli peräti 90 kappaletta, joista kunnianarvoinen raati valitsi mieluisensa. Muusikoista, säveltäjistä ja musiikintekijöiden etujärjestöistä koostuva raati kiitti Juhlan aikaa erityisesti sen vahvasta mukautuvuudesta:

– Raati kiinnitti huomiota erityisesti kilpailun säännöissäkin ilmoitettuihin kriteereihin: Onnittelulaulun elinkelpoisuuteen, laulun yleispätevyyteen sekä sävelen ja sanoituksen mieleen tarttuvaan toteutukseen. Juhlan aika yksinkertaisesti hurmasi meidät. Yhdeksänkymmenen kappaleen joukosta löytyi valtava määrä upeita onnittelulauluja. Kyllä me suomalaiset löydämme sanat ja sävelet juhlaan, kertoo Vuolanne.

Musiikkivideossa näkyy monipuoliset suomalaisuuden kasvot

Juhlan aika -musiikkivideolla nähdään iloiset ja värikkäät juhlat, keskellä Itä-Pasilan betonista katukuvaa. Arkinen maisema oli tietoinen valinta kuvauspaikaksi.

– Video on kunnianosoitus suomalaisuudelle. Kaikelle sille aidolle yhteisöllisyydelle ja moninaisille kasvoille, joita suomalaisuuteen kuuluu. Videolla nähdään kaikenikäisiä ja kaiken näköisiä suomalaisia, aivan kuten meidän jokapäiväisessä elämässä. Juhlan aika -kappale onkin kappale kaikille meille. Se sopii minkälaiseen onnitteluun hyvänsä ja minkälaiselle juhlan sankarille tahansa. Meidän viestimme myös tämän videon myötä kuuluu: Lähes aina on juhlan aika ja jokainen on tervetullut mukaan juhlaan, sanoo Sara Salomaa, Kansan Sivistysrahaston viestintä- ja markkinointipäällikkö.

Juhlan aika on suomalaisten ammattilaisten taidonnäyte

Juhlan aika on Kansan Sivistysrahaston järjestämän onnittelulaulukilpailun voittanut kappale. Laulun on säveltänyt Veli-Matti Karen, sanoituksen on tehnyt Marja Davidsson ja Johan Franzon. Videolla kuultavan kappaleen esittävät Matti Pajulahti, Hannele Turunen ja Terho Aalto.

Upean videon käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Katja Korhonen. Äänittäjänä toimii Jukka Andersson, tuottajana ja apulaisohjaajana Katri Aksola, kuvaajana Mikko Kelloniemi ja kamera-assistenttina Mikko Suomalainen sekä kameraoperoijana Samuel Valkola. Magdalena Spiik vastaa videon puvustuksesta, Ville Nykänen leikkauksesta ja väristä ja Jannina Puumalainen cateringista.

Lisätiedot:

Ulla Vuolanne
Säätiön asiamies, Kansan Sivistysrahasto
p.050 378 3783

Sara Salomaa
Viestintä- ja markkinointipäällikkö, Kansan Sivistysrahasto
p. 044 550 5450