Kansan Sivistysrahasto

Säästöpankinranta 2 A 8 krs.
00530 Helsinki

Puh. 050 3200 272

**@**

Toimisto avoinna

klo 8.30-16.00

Kulttuurilahja on parasta just nyt – suomalaisen kulttuurin tueksi uusi joukkorahoitusmalli

Kulttuurilahja on uudenlainen joukkorahoituksen muoto, jonka avulla tuetaan suomalaista kulttuuria, tiedettä, taidetta, sivistystä ja osaamista. Kulttuurilahjan avulla jokainen suomalainen voi olla toteuttamassa suomalaisia unelmia ja edistämässä luovuutta lähellä meitä. Lanseerauksessa on mukana seitsemän erilaista hanketta, Sairaalaklovneista uuteen museohankkeeseen ja Laura Malmivaaran soololevyyn.

– Kulttuurilahjan ajatus on yksinkertainen. Haluamme, että jokainen pääsee osallistumaan suomalaisen kulttuurin ja osaamisen tukemiseen. Sen avulla voi antaa joulun tärkeimmän lahjan, kuten mahdollistaa vähävaraisen perheen lapsen pääsy Riihimäen Nuorisoteatteriin ensi vuodeksi. Lahjoittaminen näkyy konkreettisesti ja tukemansa porukan tekemistä voi seurata sosiaalisen median kautta, iloitsee Sara Salomaa, Kansan Sivistysrahaston viestintä- ja markkinointipäällikkö.

 

Lahjoitukset täysimääräisesti hankkeille, säätiöltä 20 prosentin lisätuki

Kulttuurilahja.fi-sivuston kautta lahjoittaminen on tehty helpoksi ja lahjoitettava summa voi olla pienimmillään 10 euroa. Ihmisten tekemien lahjoitusten päälle Kansan Sivistysrahasto on tukemassa hankkeita 20 lisäprosentilla lahjoitusten arvosta. Kulttuurilahjan hankkeet vaihtuvat tasaisin väliajoin, joten lahjoituskohteiksi tarjolla on aina tuoreimmat sekä kiinnostavimmat projektit ja hankkeet.

– Odotamme Kulttuurilahjan olevan osa liikettä, joka mullistaa suomalaista kannustamisen ja lahjoittamisen perinnettä. Viimevuosina on jo nähty pienimuotoisia hankkeita, joita ihmiset lähtevät innolla rahoittamaan. Haluamme, että tästä pienimuotoisesta lahjoitustoiminnasta tulee arkipäiväisen osallistumisen muoto, kertoo Kansan Sivistysrahaston asiamies Ulla Vuolanne.

Kulttuurilahja on Kansan Sivistysrahastolle uusi aluevaltaus, johon säätiö haluaa mukaan mahdollisimman monia alan toimijoita.

– Kulttuurilahja on meille ylpeyden aihe. Saamme saman palvelun alle monenlaisia kulttuuriin, sivistykseen, urheiluun ja itsensä kehittämiseen liittyviä hankkeita. Haluamme Kulttuurilahjalla pystyä kannustamaan aivan alkutaipaleella olevia toimijoita ja taiteen tekijöitä että samalla keräämään vaikuttavuutta jo tunnetuille nimille. Suomalaiset itse päättävät, minkälaisia tekijöitä ja osaajia haluavat olla tukemassa. Kulttuurilahjan kautta voi olla tukemassa sitä, mikä on parasta just nyt, kertoo Salomaa.

 

Ensimmäiset Kulttuurilahjan keräyskohteet ovat:

Laura Malmivaaran soololevy

Sairaalaklovnien työ sairaaloissa ympäri Suomea

Valtaajat-projekti työttömien nuorten parissa

Cantores Minores 65-vuotisjuhlakiertue Keski-Eurooppaan

Riihimäen Nuorisoteatteri – vähävaraisten perheiden

Vapauden museo -hanke Työväenmuseo Werstaalla

Helsinki Roller Derby All-Stars -joukkueen pelimatka maailmanluokan turnaukseen

Kulttuurilahja.fi on avautunut yleisölle joulukuussa 2016. Sivuston kautta on mahdollisuus tutustua hankkeisiin sekä tehdä lahjoitus toiminnan tueksi. Jokaisella lahjoituksella on merkitystä. Kiitos tuestasi!

Tästä Kulttuurilahja.fi -sivuille

 

Lisätiedot:

Sara Salomaa
Viestintä- ja markkinointipäällikkö
Kansan Sivistysrahasto
sara.salomaa(a)sivistysrahasto.fi
p. 044 5505450

 

Ulla Vuolanne
Asiamies
Kansan Sivistysrahasto
ulla.vuolanne(a)sivistysrahasto.fi
p. 050 378 3783