Kansan Sivistysrahasto

Säästöpankinranta 2 A 8 krs.
00530 Helsinki

Puh. 050 3200 272

**@**

Toimisto avoinna

klo 8.30-16.00

Uuden Vuoden konsertti aloitti komeasti Päivi ja Paavo Lipposen rahaston vuoden

Tuomas Juutilainen, Johanna Isokallio, Kristian Lindroos sekä Päivi ja Paavo Lipponen iloisina konsertin jälkeen.

Kuvaaja: Raimo Grandberg

Kristian Lindroos

Johanna Isokoski

Päivi ja Paavo Lipposen rahasto järjesti Uuden vuoden konsertin 1.1.2017 klo 17 Temppeliaukion kirkossa. Konsertti oli menestys - kirkkoon saapui yli 800 henkeä, minkä ansiosta konsertti oli viimeistä paikkaa myöten täynnä. 

Uuden Vuoden konsertti oli ensimmäinen laatuaan. Aiemmin Päivi ja Paavo Lipposen rahasto on järjestänyt Talvikonsertteja sekä näkynyt konsertillaan Turun musiikkijuhlilla. Temppeliaukion konsertti, Suomen 100-vuotisjuhlavuoden ensimmäisenä päivänä herätti valtavasti kiinnostusta ja myönteistä palautetta. Kiitos kuuluu ennen kaikkea mainioille nuorille taiteilijoillemme. Konsertissa kuultiin sopraano Johanna Isokosken ja baritoni Kristian Lindroosin taidonnäytteitä. Kiitettynä ja ansiokkaana pianistina toimi Tuomas Juutilainen.

Illan ohjelmistossaan kuultiin Sibeliuksen, Merikannon, Kuulan ja Mozartin kauneimpia lauluja ja aarioita.

Lämmin kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille! Te teille illasta ikimuistoisen!
 

Uuden Vuoden konsertin esiintyjät

 

Johanna Isokoski

Johanna Isokoski on lupaava, Sibelius-Akatemiassa opiskeleva sopraano. Hän on opiskellut aiemmin Keski-Pohjanmaan konservatoriossa sekä täydentänyt opintojaan kotimaisilla ja ulkomaisilla mestarikursseilla. Talvella 2016 hän saavutti Lappeenrannan valtakunnallisissa laulukilpailuissa finaalipaikan ja erikoispalkinnon. Hänen opintojaan ovat tukeneet mm. Pro Musica ja Selim Eskelinin säätiö.

 

Kristian Lindroos

Kristian Lindroos on laulajasuvun vesa. Hän on saavuttanut nuoresta iästään huolimatta jo kansainvälistä huomiota ja esiintynyt niin Firenzen, Milanon kuin Martina Francan arvostetuilla areenoilla. Lindroos opiskelee Sibelius-Akatemiassa. Lindroos on Lappeenrannan laulukilpailujen miesten sarjan voittaja 2016.

Hän on myös saanut erikoispalkinnon Toti dal Monte -laulukilpailussa Trevisossa, Italiassa kesäkuussa 2015.

 

Tuomas Juutilainen

viimeistelee maisteriopintojaan Sibelius-Akatemiassa pääaineenaan korrepetitio. Lukukauden 2015-2016 hän opiskeli Yhdysvalloissa Michiganissa. Juutilainen on konsertoinut mm. Taidekoti Kirpilän Lied -konserttisarjassa, Joroisten Musiikkipäivillä ja Turun Musiikkijuhlilla. Kesäkuussa 2016 hän oli Martin Katz-stipendiaattina Yhdysvalloissa laulumusiikkiin erikoistuneella Songfest -festivaalilla. Hänen opintojaan ovat tukeneet Selim Eskelinin säätiö sekä Suomen Kulttuurirahasto.

 


Päivi ja Paavo Lipposen rahasto on Kansan Sivistysrahaston alaisuudessa toimiva rahasto, joka tukee ja kannustaa nuoria taiteilijoita urallaan eteenpäin.
Rahaston kautta edistetään suomalaisen kulttuurin – niin maalaus- kuin musiikkitaiteen leviämistä sekä Suomessa että maailmalla.

 

Lisätiedot:

Sara Salomaa
Viestintä- ja markkinointipäällikkö
Kansan Sivistysrahasto
p. 0445505450