Kansan Sivistysrahasto

Säästöpankinranta 2 A 8 krs.
00530 Helsinki

Puh. 050 3200 272

**@**

Toimisto avoinna

klo 8.30-16.00

Asiamies Seppo Puhakka on poissa

Perjantaina 11.11.2016 menetimme ystävän.

Kiitollisena muistamme Sepon säätiössä vuosikymmenten
aikana tekemää työtä. Sepon jättämä jälki toiminnassamme on vahva ja vaikuttaa edelleen.

Kunnioitamme  ja vaalimme toverimme, kollegamme ja ystävämme muistoa.

Mahdolliset muistamiset pyydetään omaisten toiveesta
osoittamaan KSR:n Veikko Helteen rahastoon,
tilille FI88 8000 1900 7070 02,
tiedonantoon: Seppo Puhakan muistolle.

 

Asiamies, emeritus Jaakko Kuusela muistelee kollegaansa
ja ystäväänsä.
 

 

Seppo Puhakka meni pois

 

”Menin bussilla ja jäin pois työväentalon tien päässä. Kannoin elokuvakoneen portaille ja loin lumet polulta. Ovessa oli lappu,
jossa kerrottiin, mistä voi hakea talon avaimet. Panin pystyuuniin tulet ja aloin viritellä elokuvakonetta. Talossa ei ollut sähköä, Paikalle tuli kuitenkin joitakin nuoria ja niin sain sanottavani sanottua”.

Tämä oli Sepon ensimmäinen toimitsijareissu. Sen jälkeen niitä tuli lukemattomia. Nuorisoliitto, Uudenmaan sos.dem. puoluepiiri, Metalliliitto, Nuorten Puolesta ja Kansan Sivistysrahasto.

Opimme tuntemaan iloisen karjalaispojan monipuolisuuden.
Missä apua tarvittiin, sieltä Sepon löysi. Pitkäaikainen yhteistyömme alkoi puolueen juhlien tiimoilla. Lukemattomat juhlakulkueet saivat muotonsa Sepon ohjeiden mukaisena. Varsinainen samaa jalkaa kulkeminen alkoi kuitenkin Kansan Sivistysrahastossa. Olimme Sepon ja Olavi Hurrin kanssa käynnistämässä KSR:n uutta tulemista. Siinä jälleen tuli arvoonsa Sepon ahkeruus ja kyky ottaa vastuuta. Rahaston varainhankinnan yhtenä muotona oli merkkipäivämuistamisten ohjaaminen KSR:oon. Samalla hän vastasi Uudenmaan rahaston, Veikko Helteen rahaston, toiminnasta.

Eläkeläinen muutti kompromissitaitoisena vaimonsa ja oman synnyinseutunsa puoleen väliin Punkaharjulle. Tuskin oli muuttoauto poistunut, kun Punkaharjun kulttuurilautakunta sai aktiivisen ja uutta luovan puheenjohtajan. Seppo oli myös se kunnanvaltuuston puheenjohtaja, joka johti kuntansa Savonlinnan syliin. Touhua riitti myös Eläkkeensaajien jäsenenä.

Juttelimme syyskuussa saunoessamme omakotitalon seuraavista uudistuksista. Ne jäävät nyt seuraavien kehittäjien tehtäväksi.
Oli nautinto kuunnella Sepon arvostavia näkemyksiä lapsistaan
ja erityisesti puolisostaan. Seppo oli hyvä ihminen.
Kiitos Toveruudesta.

Esitellessään rahaston merkkipäiväpalvelua Seppo kysyi, mitä te teette niillä käkikelloilla tai Aaltovaaseilla. Ohjatkaa muistamiset hyviin tarkoituksiin Kansan Sivistysrahastoon. Tähän viisauteen nojaten perhe toivoo, että Seppoa muistettaisiin Kansan Sivistysrahaston Veikko Helteen rahaston kautta. Tehkäämme niin.

 

Jaakko Kuusela

Seppo Puhakan pitkäaikainen ystävä ja työtoveri